IJsland staat bekend om zijn overvloed aan prachtige watervallen. Hier zijn 20 van de mooiste watervallen in willekeurige volgorde:

 1. Gullfoss: Een spectaculaire waterval op de Hvítá-rivier, bekend om zijn indrukwekkende dubbele trapsgewijze val.
 2. Seljalandsfoss: Een van de meest iconische watervallen van IJsland, waar je achter de waterval kunt wandelen voor een uniek perspectief.
 3. Skógafoss: Een indrukwekkende waterval met een breedte van 25 meter en een vrije val van 60 meter, omringd door prachtige natuur.
 4. Dettifoss: Europa’s krachtigste waterval, gelegen in het Nationaal Park Jökulsárgljúfur, met een enorme waterstroom en een adembenemende aanblik.
 5. Svartifoss: Een unieke waterval omringd door basaltkolommen in het Skaftafell National Park.
 6. Goðafoss: Een betoverende waterval, ook wel bekend als “de waterval van de goden”, gelegen in het noorden van IJsland.
 7. Hraunfossar: Een reeks watervallen die uit de lavavelden lijken te stromen, waardoor een prachtig schouwspel van helderblauw water ontstaat.
 8. Haifoss: Een van de hoogste watervallen van IJsland, gelegen in een spectaculaire kloof en omringd door adembenemende kliffen.
 9. Aldeyjarfoss: Een majestueuze waterval met een unieke basaltformatie aan de voet, waardoor het een onvergetelijk gezicht is.
 10. Hengifoss: Een schilderachtige waterval omringd door kleurrijke basaltlagen en een van de hoogste watervallen van IJsland.
 11. Glymur: De op een na hoogste waterval van IJsland, gelegen in een prachtige kloof en omgeven door weelderige groene vegetatie.
 12. Kirkjufellsfoss: Een pittoreske waterval in de buurt van de iconische Kirkjufell-berg, die bekend staat als een van de meest gefotografeerde locaties in IJsland.
 13. Bruarfoss: Een verborgen juweeltje met turquoise water, omgeven door ruige lavavelden en prachtige natuur.
 14. Dynjandi: Een prachtige waterval in de Westfjorden-regio, bestaande uit meerdere trapsgewijze niveaus, die samen een indrukwekkend geheel vormen.
 15. Faxi: Een schilderachtige waterval met een brede val en rustige omgeving, perfect om te ontspannen en te genieten van de natuur.
 16. Barnafoss: Een intrigerende waterval met een mysterieus verhaal erachter, waar de rivier door smalle kloven en rotsformaties stroomt.
 17. Háifoss: Een van de hoogste watervallen van IJsland, met een prachtig uitzicht op een diepe kloof en omringd door ongerepte natuur.
 18. Lit