Jordanië

Jordanië, gelegen in het hart van het Midden-Oosten, is een land doordrenkt van geschiedenis en culturele schatten. Een vakantie naar Jordanië biedt reizigers de mogelijkheid om de betovering van het oude Nabije Oosten te ervaren, met zijn adembenemende woestijnlandschappen, historische monumenten en gastvrije bevolking.

Een van de absolute hoogtepunten van een reis naar Jordanië is een bezoek aan de oude stad Petra, een UNESCO-werelderfgoedlocatie en een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Betreed de stad via de smalle kloof genaamd de Siq, en laat je betoveren door de prachtige roze zandstenen architectuur, waaronder de iconische Treasury (Al-Khazneh). Verken de vele graven, tempels en amfitheaters die deze oude stad herbergt en dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis van Petra.

Een andere spectaculaire bestemming in Jordanië is Wadi Rum, een uitgestrekt woestijnlandschap dat bekend staat om zijn unieke rotsformaties en zandduinen. Maak een jeeptocht door de woestijn en bewonder de adembenemende vergezichten. Overweeg een overnachting in een bedoeïenenkamp om de serene stilte van de woestijn ’s nachts te ervaren en te genieten van een onvergetelijke sterrenhemel.

Voor liefhebbers van geschiedenis en archeologie biedt Jordanië een schat aan bezienswaardigheden. Bezoek de goed bewaard gebleven Romeinse stad Jerash, waar je door de oude straten kunt wandelen en de indrukwekkende overblijfselen kunt bewonderen, zoals de triomfboog en het ovale forum. Verken de oude stad Jerash en laat je verrassen door de goed bewaard gebleven mozaïeken en tempels.

Een andere belangrijke historische site is de berg Nebo, waar Mozes volgens de overlevering het Beloofde Land kon zien voordat hij stierf. Geniet van het panoramische uitzicht op het Heilige Land en bezoek de oude kerk van Moses Memorial.

Voor avontuurlijke reizigers biedt Jordanië ook mogelijkheden voor trektochten en duiken. Trek door de Dana-natuurreservaat, een uitgestrekt natuurgebied met adembenemende landschappen en een overvloed aan flora en fauna. Duik in de Rode Zee en ontdek de prachtige onderwaterwereld met kleurrijke koraalriffen en een overvloed aan zeeleven.

Jordanië staat ook bekend om zijn gastvrije bevolking en heerlijke keuken. Proef de smaakvolle Arabische gerechten, zoals falafel, hummus, moutabal en verrukkelijke zoetigheden zoals knafeh en baklava.