Het is een klein landje dat grenst aan België, Frankrijk en Duitsland, en biedt een mix van natuurlijke schoonheid, culturele bezienswaardigheden en historische charme.

Luxemburg heeft prachtige kastelen, middeleeuwse ruïnes en pittoreske dorpjes die je kunt verkennen. De hoofdstad van het land, Luxemburg-stad, heeft een prachtige oude binnenstad die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, en er zijn tal van musea en galerijen die de moeite van het bekijken waard zijn.

De natuur in Luxemburg is ook indrukwekkend. Er zijn veel mooie wandel- en fietsroutes door het platteland en door de Ardennen. Er zijn ook verschillende parken en natuurgebieden waar je kunt genieten van de prachtige landschappen en de rustige omgeving.

Kortom, Luxemburg is een zeer interessant en divers vakantieland dat zeker een bezoek waard is.

Wandelen in Luxemburg

Luxemburg is een geweldige bestemming voor wandelliefhebbers, omdat het land vele mooie wandelpaden biedt die door prachtige landschappen lopen. Hier zijn enkele suggesties voor wandelroutes in Luxemburg:

  1. Mullerthal Trail: Dit is een van de bekendste wandelroutes in Luxemburg en loopt door de prachtige rotsachtige landschappen van de regio Mullerthal. De route is ongeveer 112 kilometer lang en is verdeeld in drie lussen die je kunt combineren of afzonderlijk kunt lopen.

  2. Escapardenne Eisleck Trail: Deze route loopt door de Ardennen en biedt een prachtig uitzicht op de natuurlijke schoonheid van Luxemburg. De route is ongeveer 104 kilometer lang en loopt door bossen, langs rivieren en door historische dorpen.

  3. Koperminnenpad: Dit is een korte maar interessante wandeling die je meeneemt door een oude kopermijn in het stadje Stolzembourg. Je kunt de mijn verkennen en leren over de geschiedenis van de mijnbouw in de regio.

  4. Natuurpad “Bëschpad”: Dit pad loopt door het bosrijke gebied van Parc Naturel de la Haute Sûre en biedt een fantastisch uitzicht op de omgeving. Het pad is ongeveer 5,5 kilometer lang en is gemakkelijk begaanbaar.

  5. Wenzel-wandelroute: Deze wandelroute loopt door de historische vestingwerken van Luxemburg-stad en biedt een interessante kijk op de geschiedenis van de stad. De route is ongeveer 4 kilometer lang en neemt je mee langs oude forten, bastions en wallen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer wandelroutes in Luxemburg, dus er is voor elk wat wils!

Fietsen in Luxemburg

Luxemburg is ook een uitstekende bestemming voor fietsliefhebbers, met een scala aan fietsroutes die door prachtige landschappen en pittoreske dorpjes lopen. Hier zijn enkele suggesties voor fietsroutes in Luxemburg:

  1. De Vennbahn: Dit is een van de populairste fietsroutes in Luxemburg en volgt de oude spoorlijn tussen Aken en Troisvierges. De route is ongeveer 125 kilometer lang en loopt door een prachtig landschap, waaronder bossen, weilanden en rivieren.

  2. De Moezel-fietsroute: Deze route volgt de kronkelende Moezel-rivier en loopt door wijngaarden en pittoreske dorpjes. De route is ongeveer 112 kilometer lang en loopt van Schengen naar Wasserbillig.

  3. De Saar-fietsroute: Deze route volgt de Saar-rivier en loopt door een prachtig landschap, waaronder wijngaarden, bossen en historische stadjes. De route is ongeveer 112 kilometer lang en loopt van Schengen naar Saarbrücken.

  4. De Kanner-Route: Deze route is speciaal ontworpen voor gezinnen met kinderen en volgt een vlakke route door de regio Mullerthal. De route is ongeveer 35 kilometer lang en loopt langs pittoreske dorpjes en historische bezienswaardigheden.

  5. De Alzette-fietsroute: Deze route volgt de kronkelende Alzette-rivier door de regio Luxemburg-stad en biedt een prachtig uitzicht op de historische bezienswaardigheden van de stad. De route is ongeveer 35 kilometer lang en loopt door parken, bossen en langs rivieren.

Er zijn nog veel meer fietsroutes in Luxemburg, dus er is voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar een uitdagende mountainbiketocht of een ontspannen fietstocht door het platteland.